Veloverståede Htxperimenter i Hjørring

  10/11/17

600 folkeskoleelever blev i uge 45 udfordret i naturvidenskab og teknologi på Teknisk Gymnasium, da man af afholdte ”htxperimenter”.

Årets største begivenhed på htx i Hjørring er netop blevet afviklet med stor succes. Hele uge 45 var af uddannelsens 2.G’ere afsat til ”htxperimenter”, som er en naturvidenskabelig konkurrence mellem indbudte folkeskolelever fra i år Højene, Hirtshals, Løkken, Muldbjerg og HPR. Hele 600 elever var således i gennem de 12 vidt forskellige eksperimenter, der bød på lidt af hvert inden for fx naturvidenskab, teknologi og kemi. Faktisk var efterspørgslen på det populære arrangement så stor, at man har måtte afvise flere interesserede skoler. 

Fokus på viden og læring
Idéen med arrangementet er grundlæggende at lære og informere folkeskoleelever om htx-uddannelsens indhold – fag, studieretninger, arbejdsformer osv. Man er på Teknisk Gymnasium meget interesserede i den praktiske del af skolearbejdet og fokuserer derfor på at afprøve teorier i praktiske forsøg, hvad enten det er inden for design, IT, bioteknologi, kemi eller teknik.

Unik tradition
Htxperimenter er en unik årlig tradition, hvor skolens 2.G-elever får lagt ansvaret i egne hænder. De står således selv for at udtænke eksperimenter, opføre dem og afvikle dem under besøgene fra de mange folkeskoleelever. Og den stigende interesse for arrangementet bevidner om, at htx-eleverne har helt styr på deres teori.

Se mange flere billeder fra ugen på htx's facebook-side her >>​