Livestreaming fra Aarhus Universitet - på EUC Nord!

  23/10/17

Htx på EUC Nord i Hjørring gentager succesen fra foråret, hvor en række spændene og forskellige foredrag livestreames fra Aarhus Universitet.

Det foregår i Atriumgården på M. P. Koefoeds Vej 10 i Hjørring og alle er velkomne. Tilmelding ikke nødvendig og gratis adgang.

Rækken af foredrag ser således ud:


24/10 (kl. 19.00-21.00) livestreaming fra Aarhus Universitet: Der puttes hvad, i vores mad?


Foredrag ved lektor i molekylær cellebiologi Pia Møller Martensen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet og lektor i molekylær cellebiologi Lene Pedersen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet.

Forarbejdede fødevarer tilsættes ofte fosfor, og B-vitamin tilsætning overvejes. Og vi kan vel ikke få for meget af disse livsnødvendige stoffer? Jo, siger den nyeste forskning. Det kan måske slå vores krop ud af balance eller fremme vækst af kræftknuder.


31/10 (kl. 19.00-21.00) livestreaming fra Aarhus Universitet: Hvorfor mennesket erobrede kloden

Foredrag ved professor i bioinformatik, Mikkel Heide Schierup, Institut for Bioscience og Center for Bioinformatik, Aarhus Universitet og professor i evolution, Trine Bilde, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

Hvorfor forsvandt neandertalere og denisovanere for mellem 20 og 60.000 år siden og hvorfor vandt vi – det moderne menneske – kampen? Er det den stærkeste der vinder den evolutionære udvikling eller afgør et samarbejde mellem individer udviklingsforløbet?


7/11 (kl. 19.00-21.00) livestreaming fra Aarhus Universitet: Sære sanser

Foredrag ved professor i sansefysiologi Peter Teglberg Madsen, Institut for Bioscience - Zoofysiologi, Aarhus Universitet.

Vores opfattede virkelighed er bestemt af den hukommelse og de sanser vi er udstyret med. Hør om hvor lille en del af vores omverden vi reelt opfatter og om de sære sanser der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse der er meget langt fra vores egen.


14/11 (kl. 19.00-21.00) livestreaming fra Aarhus Universitet: Inspiration fra naturen

Foredrag ved professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Bioscience, Aarhus Universite og lektor i kemi Henrik Birkedal, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.

Velcro er en imitation af planten burre, idéer til medicin udspringer af dyr, der er immune for kræft, og fremtidens kirurgi byder måske på lim inspireret af blåmuslingernes. Hør hvordan naturen inspirerer forskerene til nye, revolutionærende opfindelser.?


21/11 (kl. 19.00-21.00) livestreaming fra Aarhus Universitet: Big Bang og det usynlige univers

​Foredrag ved professor i astronomi Steen Hannestad, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Mørkt stof og mørk energi udgør 95 % af universet. Men vi ved faktisk ikke, hvad det er. Uden det mørke stof ville vi og livet imidlertid ikke eksistere.

Løfter den nyeste forskning i kosmologi sløret for hvad det usynlige univers egentlig består af?


28/11 (kl. 19.00-21.00) livestreaming fra Aarhus Universitet: Spejlbilleder og molekyler

Foredrag ved professor i kemi Karl Anker Jørgensen, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.

Spejlbillede-molekyler består af samme atomer, men er et spejlbillede af hinanden. Det ene kan være vital for os mens den anden version kan være giftig. Derfor er det afgørende at forstå molekylernes struktur – bl.a. når der udvikles nye lægemidler.