Erasmus+ besøg på Handelsgymnasiet

  09/10/17

I uge 39 havde Handelsgymnasiet i Hjørring besøg af sine projektpartnere fra Tyskland og Spanien.



Handelsgymnasiet har det sidste år arbejdet sammen med Berufskolleg Kreis Höxter, Tyskland og CIPFP Valle de Elda, Spanien i et Erasmus+ projekt. Projektets arbejdstitel er ”How to give students skills and means on their way to the European labour market?”

Eleverne skal således undersøge forskellige forhold vedr. arbejdsmarked, arbejdsløshed, etc. nationalt og lokalt i de tre lande. Desuden skal de sammenligne spansk, tysk og dansk kultur mhp. at blive bedre klædt på til at søge job på tværs af grænser.

Rent praktisk løber projektet frem til september 2018, og eleverne kommer til at arbejde med ovennævnte forhold på hjemskolerne og mødes så på skift i de tre lande.  Eleverne deltager herefter på skift i et besøg på partnerskolerne, hvor eleverne fremlægger resultaterne af deres undersøgelser.

På mødet i Hjørring havde skolen besøg af 10 elever fra Elda, 10 elever fra Tyskland samt lærere fra de to skoler. De udenlandske elever var indkvarteret privat hos de danske elever, som deltager i projektet.

Eleverne har arbejdet med jobansøgninger, jobinterviews, konflikthåndtering samt kulturelle forskelle, der skal tages hensyn til, når man søger job i et andet land. I projektprogrammet har der været indlæg fra Henrik Dam fra Hjørring Erhvervscenter samt af Vibeke Rasmussen og Stein-Erik Linna fra Jobcenter Hjørring, der talte om Hjørrings erhvervs- og arbejdsmarked samt om jobsøgning på det internationale arbejdsmarked.

Næste fokuspunkt i projektet bliver entreprenørskab og i den sammenhæng var gruppen på besøg på Fynbo Foods i Vrå.

Gruppen mødes igen til februar 2018 i Spanien for at diskutere resultaterne af deres undersøgelser.