HTXperimenter for fuld skrue

  02/10/17

Op mod 450 folkeskoleskoleelever fra Frederikshavn og omegn har i uge 39 været forbi Teknisk Gymnasium htx for at konkurrere i naturvidenskabelige eksperimenter.

Der var skruet helt op eksperimenterne da htx Frederikshavn, onsdag og torsdag i uge 39, inviterede folkeskoleelever indenfor til at dyste i naturvidenskabelige eksperimenter. Der skulle fx gættes organer fra en gris med bind for øjnene, skydes med hårlak-kanoner, bygges spaghettitårn med nitrogen og der skulle måles puls ifm. horrorfilm i virtual reality. Der var eksperimenter for en hver smag og eleverne fik i den grad en anderledes og spændende oplevelse.

Selve konkurrencen var bygget op omkring 12 forskellige eksperimenter, som eleverne i grupper skulle i gennem og samtidig forsøge, at score så mange point som muligt med opfindsomhed og god udførelse. Det var htx-eleverne selv der havde udarbejdet eksperimenterne, og det var således også dem selv der stod for præsentation, vejledning og pointgivning ved dem alle.

Fokus på interesse og læring
Der er flere formål med arrangementet ”HTXperimenter”, som det kaldes. Inspektor på htx Karsten Vestmark fortæller bl.a.:

- Ideen med arrangementet er først og fremmest, at styrke folkeskoleelevernes interesse for naturvidenskab, samt at give deres medfølgende lærere et dybere kendskab til hvem vi er, og hvad vi laver på htx. Samtidig bruger vores egne 2.G-elever arrangementet til at øve formidling og kommunikation til en målgruppe, som i denne sammenhæng er folkeskoleeleverne. Det er en del af deres undervisning og HTXperimenter er en fremragende mulighed for at øve det i praksis.

Arrangementet afholdes årligt i uge 39 i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival.