Kinesere besøger EUC Nord

  14/08/17

Lærere og elever fra kinesisk universitet skal opleve Danmark!

6 lærere og 19 elever fra HEBEI Normal University besøger i øjeblikket Hjørring. De kommer fra byen Qinhuangdao i Hebei-provinsen – 250 km fra hovedstaden Beijing i det nordlige Kina. De fleste af eleverne bor hos danske værtsfamilier, så de kan opleve Danmark anderledes end som fx turister. Resten af lærerne og eleverne bor på Halvorsminde Efterskole.

Besøget skyldes især kinesernes oprigtige interesse i det danske undervisningssystem. Især er de imponerede over vores undervisningsformer og pædagogik, som fx resulterer i at danske elever er meget dygtige til engelsk. Det vil kineserne gerne lære at kunne bruge i deres skolesystem. De 6 lærere skal derfor følge undervisningen i den kommende uge på hhx på EUC Nord. 2 af lærerne vil blive i 3 måneder og skal undervise i marketing og kultur. Samtidigt er hhx-underviser James Kong draget til HEBEI Normal University for at undervise i marketing.

Gruppen skal desuden også rundt i Danmark, og skal bl.a. besøge Sæby, Skagen, Den gamle by i Århus, Aalborg samt Oceanariet i Hirtshals.

Besøget varer fra d. 12. til 21. august.