EUC Nord tester Jobcenter Hjørring

  22/05/17

Der var pølser og FVU-test til Jobcenter Hjørrings ansatte.

På EUC Nord har de et tilbud til dem, der har det svært med at læse, skrive eller regne. Det hedder FVU og det står for Forberedende VoksenUndervisning. Her kan alle voksne få lektioner på 4 trin, så de kan blive bedre til regning, skrivning eller læsning. Trin 4 er på niveau med Folkeskolens afgangseksamen og består du denne, står du altså med en adgangsgivende eksamen, så du kan starte på fx EUC Nord.

EUC Nord har screenet mange virksomheder og ved, at rigtig mange ansatte kan have gavn af lidt ekstra undervisning. Det gælder også de ledige, som Hjørring Jobcenter kommer i kontakt med, og derfor var EUC Nord på besøg på Jobcentret torsdag d. 18. maj. Udover en introduktion til FVU fik de ca. 30 ansatte også mulighed for at blive screenet og til slut kunne man få en pølse ved EUC Nords medbragte pølsevogn. Det er samme koncept EUC Nord benytter, når de besøger større virksomheder i det nordjyske, fortalte virksomhedskonsulent Johnny Raaschou

- Vi tilbyder at komme ud til alle firmaer med pølsevogn og FVU-tests. Når pølsevognen åbner plejer selv de mest generte at indfinde sig. Vi betinger os at alle i virksomheden tager FVU-testen. Den tager ikke lang tid og den giver et svar på om du kunne have gavn af FVU-undervisning eller ej. Typisk melder rigtig mange sig til FVU, når virksomheden signalerer, at det er OK og ikke et tabu. Og for virksomheden er det et stærkt kompetenceløfte, der åbner døre til mange andre kompetencer hos ens ansatte.

Her kan du læse mere om FVU >