Årets VEU-efteruddannelsespris i Nordjylland 2016

  09/05/17

Serviceafdelingen på Sygehus Vendsyssel vinder prisen for at efteruddanne deres medarbejdere.

VEU-center Nord kårede i dag serviceafdelingen på Sygehus Vendsyssel til vinder af VEU-efteruddannelsesprisen 2016, som gives til en virksomhed/organisation i det nordjyske, der arbejder systematisk med at efteruddanne sine medarbejdere således det understøtter udviklingsmål og samtidigt giver medarbejderne bedre kompetencer. Prisen blev overrakt af VEU-center Nords centerrådsformand Lars Christensen, og han sagde bl.a.

- Serviceafdelingen på Sygehus Vendsyssel tager ansvar for at holde sin arbejdsstyrke up to date mht. at have de rigtige kompetencer. Ledelsen har sammen med medarbejderne gjort et stort stykke arbejde i at holde fokus på efteruddannelse, så man har kunnet opretholde et meget højt fagligt niveau.

100 medarbejdere på skolebænken
Ved udgangen af 2017 vil ca. 60 medarbejdere fra Sygehus Vendsyssel have gennemført efteruddannelsesprogrammet, der ender med at man får svendebrev som rengøringstekniker. De sidste 40 medarbejdere forventes at gennemføre i løbet af 2018 og 19. Hygiejne/rengøring spiller en afgørende rolle i forhold til behandlingen på hospitalerne, så det er et område som både nu og i fremtiden prioriteres meget højt. For servicechef Bruno Nielsen fra Sygehus Vendsyssel har efteruddannelse derfor været helt naturligt og en del af opgaven med at nå arbejdspladsens udviklingsmål. Som Bruno Nielsen selv siger:

- Som led i hospitalets kompetencepolitik vil vi løbende give vores medarbejdere de kompetencer, der gør at vi kan fastholde et meget højt serviceniveau. Jeg vil gerne takke alle medarbejderne for at tage del i denne proces. Da jeg spurgte jer var I ikke svære at motivere. Nu er vi halvvejs og har fået en pris for dette arbejde. Tak for det.

National finale
VEU-efteruddannelsesprisen kåres i første omgang i hver af landets regioner. I Nordjylland er det landsdelen nord for Limfjorden som kårer en vinder. Senere på året kåres så en national vinder blandt de regionale deltagere.