Erasmus+ rejse til Tyskland i uge 14

  06/04/17

I uge 14 tager 10 elever fra HH1E på besøg hos vores partnerskole Berufskolleg Höxter i Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Besøget er et led i et Erasmus+ projekt, som Handelsgymnasiet deltager i. Udover EUC Nord og BK Höxter er også IES Valle de Elda i Spanien partnere i projektet.

Projektets overskrift er: ”How to give the students skills and means on their way to the European labour market”?

Eleverne skal således undersøge forskellige forhold vedr. bl.a. arbejdsmarked, arbejdsløshed etc. nationalt og lokalt i de tre lande. Desuden skal de arbejde med kulturelle forhold i Spanien, Tyskland og Danmark.

Rent praktisk løber projektet frem til september 2018, og eleverne kommer til at arbejde med ovennævnte forhold på hjemskolerne og mødes så på skift i de tre lande. På hver skole udpeges 20 elever, der skal deltage i projektet.  Eleverne deltager herefter på skift i et besøg på partnerskolerne, hvor eleverne fremlægger resultaterne af deres undersøgelser.

Ud over mødet i uge 14 i Höxter ser mødeterminerne således ud:

 - Oktober 2017 mødes 10 elever fra hvert land her i Hjørring

 - April 2018 mødes 10 elever fra hvert land i Elda i Spanien.

Eleverne indkvarteres privat hos deltagende familier. Projektilskuddet betaler rejsen for elever og lærere. Her fra skolen er det primært HH1E, der deltager, og på lærersiden vil det primært blive Louise Olsson og Knud Erik Sørensen, der deltager.

På sidelinjen deltager desuden Centoform, Cento, Emilia Romagna, Italien samt Camara de Comercio de Alicante. De to sidste partnere er organisationer, der skal vejlede og rådgive primært med kontakt til erhvervslivet. Her i Hjørring vil vi desuden forsøge at få Erhvervscenteret og et par virksomheder med på banen.

Vi har ofte tidligere været partnere i sådanne projekter, men efter 2012 er det ikke lykkedes at blive godkendt. I kan læse mere om projektet her: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details-page/?nodeRef=workspace://SpacesStore/194edc87-c897-4dee-8ad0-41d00c541c09