En verden i forandring – international uge for handelsgymnasiets 3.g’ere

  06/02/17

Som en sidste del af Studieområdet har handelsgymnasiets 3. årselever i uge 5 arbejde med DIO – Det Internationale Område, hvor eleverne beskæftiger sig med udviklingen i menneskesyn, værdigrundlag og samfundsøkonomiske forhold i et internationalt perspektiv. DIO er bygget op omkring projektarbejdsformen, hvor informationssøgning, tilegnelse og bearbejdning af viden er i fokus. Projektet skal udmønte i en synopsis og en eventuel mundtlig eksamen til sommer.

I ugen har eleverne beskæftiget sig med det overordnede tema: En verden i forandring, hvor de har deltaget i foredrag, workshops samt diskuteret og arbejdet med temaet på klassen. Hele forløbet skal bruges som inspiration til elevernes valg af projektemne og problemstilling.

SPÆNDENDE OPLÆG
Allerede mandag stod den på et spændende og indholdsrigt oplæg af S-politikeren Rasmus Prehn, der fortalte om og diskuterede bl.a. FN, krig og fattigdom med eleverne. Han lagde efterfølgende dette opslag på sine sociale medier:

- Herlige HHX-elever på EUC Nord i Hjørring. Igen i år fik jeg lov at holde oplæg og diskutere FN, verdens udfordringer, fattigdom, krig, fred, sygdom og nød. Svære og uhyggelige spørgsmål. Men dejligt engagement og gode spørgsmål. Mindre vetoret til de store lande, mente flere elever. Tak for en god dag.

Tirsdag havde man besøg af tre unge fra ’DFUNK’ (Dansk Flygtningehjælps Ungdom), der kunne fortælle om verdens flygtningesituation, især med fokus på EU og de flygtningestrømme Europa har modtaget de senere år.

Onsdag kunne Kina-eksperten Mads Holm Iversen berige eleverne med sit populære foredrag ’Fra Mao til Money’. En formidling af Kinas væksteventyr, forureningsmareridt og forandringsrejse i et foredrag, der appellerer til alle sanser med billeder, musik og dramatik.