Global Entrepreneurship Week markeres på hhx, EUC Nord

  17/11/16

Uge 46 er i 2016 udråbt som Global Entrepreneurship Week, og det markeres landsdækkende med fokus på entreprenørskab, iværksætteri og innovation.

På Handelsgymnasiet hhx fik man traditionen tro besøg af Hjørring Erhvervscenter, som onsdag gjorde alle uddannelsens 2. årselever en hel del klogere på iværksætteri og på de tilbud, som erhvervscenteret tilbyder i kommunen. Konsulenterne Allan Petersen og Knud Erik Andersen gav således eleverne en kort introduktion til, hvad iværksætteri er og hvad det betyder. Samtidig kunne de fortælle om erhvervscentrets mange muligheder og tilbud til både nye, men også etablerede iværksættere, ligesom de havde flere gode eksempler på lokale unge iværksættere med succes.

Handelsgymnasiet i Hjørring er generelt kendt for at have stor fokus på arbejdet med innovation og iværksætteri i undervisningen, og har flere gode eksempler på elever der efter studenterhuen har startet egen virksomhed.

ÅRETS IVÆRKSÆTTERPRIS 2016
Også onsdag kunne Hjørring Erhvervscenter, i forbindelse iværksætterugen, uddele Årets Iværksætterpris 2016 i Hjørring Kommune. Prisen blev overrakt foran flere hundrede gæster i EUC Nords Atriumgård til Bolcheriet fra Løkken, som har stor succes med deres hjemmelavede bolcher. Selvom virksomheden har flere år på bagen, blev prisen givet med udgangspunkt i deres fortsatte flotte udviklingsevne. Prisen blev sidste år tildelt to tidligere hhx-elever, der står bag virksomheden Intelligent Marking.

Udover uddeling af Iværksætterprisen, var flere unge iværksættere inviteret til at fortælle om deres oplevelser og erfaringer med opstart af egen virksomhed. Bl.a. Emil Thorup kendt fra TV.