Sjove dage med naturvidenskab

  17/10/16

400 grundskoleelever fra Hjørring Kommune besøgte onsdag og torsdag Teknisk Gymnasium i forbindelse med arrangementet HTXperimenter, hvor der var fuld fokus på naturvidenskabelige og teknologiske eksperimenter.

Det er en årlig tradition på Teknisk Gymnasium i Hjørring, at uge 41 står i naturvidenskabens tegn. Her inviterer man flere hundrede elever fra kommunens grundskoler indenfor til sjove og spændende naturvidenskabelige, bioteknologiske og teknologiske eksperimenter. Arrangementet er lavet som en konkurrence hvor eleverne i hold skal gennem 12 forskellige eksperimenter og score flest mulige point, ud fra viden og indsats.  I år deltog op mod 400 elever fra både Hjørring, Hirtshals og Sindal, og de fik i den grad oplevet lidt af hvert. Der skulle fx dissekeres et griseøje og en torsk, ligesom der skulle eksperimenteres med kemiske væsker.

Læring og viden
Det er htx-uddannelsens egne 2.g-elever der er tovholdere på arrangementet, og de står således selv for udtænkning og opbygning af eksperimenterne samt afholdelse af konkurrencen og vejledning herunder. Øvelsen heri er at kunne anvende forskellige formidlings- og præsentationsformer over for en given målgruppe, samt at profilere egen studieretning og blive mere bevidst om denne. Formålet med arrangementet er også, at styrke grundskoleelvernes interesse for naturvidenskab og htx, samt at give de medfølgende lærere et dybere kendskab til uddannelsen og hvad man specifikt beskæftiger sig med.

Man håber de kommende år at kunne invitere endnu flere elever indenfor til eksperimenterne, da tilbagemeldingerne fra skolerne er yderst positive.