Rekordstor interesse for naturvidenskaben på htx

  03/10/16

I forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39, inviterer htx Frederikshavn traditionen tro grundskoleelever indenfor til spændende og sjove eksperimenter. I år med rekordstor interesse for arrangementet.

Det er i år 13. gang at man på Teknisk Gymnasium afholder Htxperimenter i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival. Her får grundskoleelever lov til at prøve kræfter med naturvidenskab og teknologi i spændende eksperimenter og forsøg. I år med rekordstor interesse fra grundskoler i både Frederikshavn, Skagen og Sæby. Mere end 580 elever besøgte således htx til eksperimentkonkurrencen, hvor eleverne i hold dystede mod hinanden.

Det er htx-uddannelsens egne 2.g-elever der er tovholdere på arrangementet, og de stod således selv for udtænkning og opbygning af eksperimenterne samt afholdelse af konkurrencen og vejledning herunder. Det er noget som skaber udvikling hos eleverne fortæller elevinspektor på htx, Karsten Vestmark:

- At vores elever får lagt ansvaret på egne skuldre i forbindelse med arrangementet er en værdifuld øvelse i både formidling og kommunikation, men også i at lade dem tage initiativ og være bevidste om det ansvar, de får. Det har vi rigtig stor succes med.

Dansk Naturvidenskabsfestival har til formål at stimulere børn og unges interesse for naturvidenskab, og på htx bruger man samtidig arrangementet til at øge kendskabet til uddannelsens fag og muligheder hos de besøgende grundskoler.