8. klasser klar til Skills-finale

  22/09/16

Ca. 1000 elever fra 8. klasser i Frederikshavn og Hjørring Kommuner deltog i Skills Stafetten på EUC Nord.

Fra d. 26. til 28. januar skal tre 8. klasser fra henholdsvis Strandby Skole, Brovandeskolen i Skagen og Lundergård Skole deltage i finalen for Skills Stafetten. Finalen afholdes ved det landsdækkende Skills Danmark i Gigantium, hvor 28 forskellige håndværkerfag dyster om at blive landets bedste tømrer, murer, smed, skibsmontør, ernæringsassistent osv. Skills Danmark blev også afholdt i Gigantium for 2 år siden og ved den lejlighed besøgte mere end 35.000 mennesker arrangementet i løbet af tre dage.

De tre 8. klasser viste alle deres værd i de forskellige små håndværkerkonkurrencer, som Skills Stafetten består af. I alt deltog næsten 1000 elever fra alle grundskolerne i Frederikshavn og Hjørring Kommuner. Konkurrencen løber af stablen i alle landets kommuner i disse dag, og vinderne mødes til en stor finale i Gigantium i januar.

Arrangør for Skills Stafetten i begge kommuner er EUC Nord, og her er uddannelseskoordinator Kristian Holme Andersen tilfreds med dagene.

- Vi oplever at eleverne viser stor interesse for, at en skole kan se anderledes ud end de er vant til. Udover konkurrencen bliver eleverne også vist rundt på skolen og de mange forskellige værksteder – for mange elever er det første gang de besøger en erhvervsskole. De går til opgaverne med stor gejst og vinderne er typisk de hold, der er bedst til samarbejde og arbejde under tidspres. Præcis som vores erhvervsskole-elever oplever det i deres hverdag.