Fortsat udvikling i Handelsgymnasiets Kina-eventyr

  15/09/16

Handelsgymnasiet hhx på EUC Nord i Hjørring har i flere år været kendt for de mange aktiviteter omkring Kina. Dels har Handelsgymnasiet haft forsøgsfaget ”Kinesisk Områdestudium” siden august 2011 og dels har Handelsgymnasiet siden 2010 haft en partnerskabsaftale med først E&A College og senere hele Erhvervsgymnasiet med Hebei Normal University begge i Qinhuangdao. Samarbejdet består af studieture for skolens elever, udveksling af lærere samt muligheden for, at studenter fra Handelsgymnasiet kan få tre måneders underviserjob i Qinhuangdao.

Underviser Fanqiang James Kong (foto th.) har været den udfarende kraft i forhold til at få etableret kontakten til de kinesiske universiteter i Qinhuangdao og er også skolens kontaktperson i forhold formidlingen af skolens elever til undervisningsjob i Qinhuangdao.

Som en naturlig forlængelse af disse samarbejder søgte Erhvervsgymnasiet i 2014 om at blive godkendt som et Confucius Classroom i samarbejde med Aalborg Universitet. Samarbejdet skulle være omdrejningspunkt for de kinesiske aktiviteter, der med tiden var blevet meget synlige på adressen. Et lokale blev indrettet, og ud over en større samling af diverse kinesiske undervisningsmaterialer fra Aalborg Universitet omfatter bevillingen også lærer-udviklingsprojekter og et årligt sommercamp-ophold i Beijing, Kina. Der var formel åbning den 19. november 2014 af det lokale Confucius Classroom, som er beliggende på Hestkærvej 30 i Hjørring.

Ifølge direktør for Confucius Instituttet på AAU, Thorsten Budde Haensel, er der mange fordele for EUC Nord i Confucius Classroom-samarbejdet:

- Først og fremmest er Confucius Classroom en platform, der fungerer som platform for det videre samarbejde med Kina, da man får adgang til et stort netværk af partnere og fonde. Den årlige bevilling af Kina og sommercamps er kun nogle af fordelene. Eksempelvis kan man også nævne videreuddannelseskurser for lærere og længerevarende studieophold i Kina for ”4.g.’ere” efter studentereksamen.

I forbindelse med den årlige bevilling fik Confucius Classroom i år tildelt 4455 USD (ca. 29.000 DKK), som skal bruges på videre aktiviteter omkring Kinesisk Områdestudium, Kinesisk A og de kinesiske besøg på skolen.