EUC Nord åbner afdeling i Birkelse

  17/08/16

​Over 100 elever er startet på uddannelse i Birkelse.

På Ulveskov skolen i Birkelse, er EUC Nord flyttet ind med 15 lærere, 1 studievejleder, 1 koordinator samt 117 kursister, som skal have undervisning i dansk, engelsk, matematik, idræt og IT. Det drejer sig om flygtninge med opholdstilladelse og med bopæl i Jammerbugt Kommune. Undervisningen begyndte d. 8. august og i løbet af skoleåret vil nogle blive færdige med uddannelsen, mens andre nye kommer til. Det er planen, at der skal være mellem 100 og 120 kursister under 30 år på skolebænken hver dag, som skal klædes på til at fortsætte i ordinær uddannelse. Uddannelseschef Lene With fra EUC Nord:

- Som på alle andre skoler, er der travlhed på første skoledag. Vi glæder os til skoleåret, og vores lærerteam er helt klar til undervisningen. Sprogcentret på EUC Nord har 9 års erfaring med denne type undervisning, og vi har stor succes med at få kursisterne gjort klar til at starte på en ordinær uddannelse, som kan være alt lige fra erhvervsskole til universitet. Jeg mener vores succesrate er tæt på 100 %.

Mere end fagundervisning 
Udover almindelig undervisning i traditionelle fag, så skal kursisterne også lære noget om det danske samfund, og hvordan man bor og lever i det. Og i den forbindelse vil det være naturligt at bruge Birkelse og omegn, siger Lene With:

- Vores elever skal ud og se, hvordan Danmark er indrettet, så de er bedre rustet til at fungere i et dansk samfund, der er væsentligt anderledes end det de fleste kender fra deres hjemland. Vi vil derfor invitere erhvervsfolk fra området til foredrag for kursisterne, og vi skal også ud og besøge virksomheder og skoler i nærheden af Birkelse. Vi kommer også til at lave en masse sport- og fritidsaktiviteter med kursisterne – fx idrætsdag, kanosejlads, fodboldgolf, biografture, madlavning og deltage i fodboldturneringer o.lign. Kort sagt, de skal ud og blande sig i samfundet, lære sproget og blive en integreret del af det danske samfund.

Ønsker man yderligere information om EUC Nord og aktiviteterne i Birkelse, bedes man kontakte undertegnede eller uddannelseschef Lene With på tlf. 7224 6539 eller mail lw@eucnord.dk