Årets første hhx-student

  17/06/16

Fredag morgen kunne man på handelsgymnasiet hhx, traditionen tro, fejre årets første student på uddannelsen.

Kirsten Pedersen fra 3.C blev årets første elev der gennemførte alle sine eksamener på handelsgymnasiet i Hjørring. Det gjorde hun med et flot 7-tal i faget ”Det Internationale Område – DIO”. Tydeligt lettet fik Kirsten efterfølgende overrakt studenterhue og blomster af sin familie, og samtidig en symbolsk buket fra skolens uddannelseschef, som bevis på at være årgangens første student.

Det har dog på ingen måde været tre nemme år, som 31-årige Kirsten Pedersen nu har gennemført. Ved siden af skolen er hun enlig mor til 5-årige Emilie, hvilket naturligvis har givet nogle udfordringer i forhold til lektier og især gruppeopgaver.

- Der har været mange lektier og afleveringer som er lavet aften og nat, for at det hele skulle passe sammen med dét, at være mor. Især har det været svært at tilpasse tiden med gruppearbejde i forbindelse med projekter. Heldigvis har jeg været heldig at have nogle skønne klassekammerater, der har været villige til at komme hjem til mig på tidspunkter der passede, så det hele kunne hænge sammen. Samtidig har Emilies bedsteforældre været en stor hjælp gennem disse tre år, fortæller Kirsten Pedersen.

Udover Kirsten dimitterer 112 elever i år fra handelsgymnasiet hhx i Hjørring. Lørdag d. 25. juni afholdes dimissionsfesten, hvorefter de udklækkede studenter kan gå på velfortjent sommerferie med huen på hovedet og eksamensbeviset i hånden.