8. klasseelever fra Sæby fanger forbrydere på HTX!

  07/03/16

På Teknisk Gymnasium Frederikshavn bliver der i disse dage opklaret mysterier og fanget forbrydere. Det hele forgår i gymnasiets laboratorier, hvor der bliver sekventeret, udskilt DNA og kørt elektroforese. Opgaven eleverne bliver stillet over for går i al sin enkelthed ud på at identificere en forbryders DNA ved hjælp af forskellige metoder.

Det er både sjovt, nyt og anderledes at arbejde i et professionelt laboratorium, hvor man både skal iføres kittel og følge regler og protokoller, men eleverne arbejder på højtryk for at finde ud af, hvem forbryderen er. Heldigvis bliver eleverne guidet godt på vej af lektor Dinna Christensen, der underviser i bioteknologi.

Lotte og Astrid fra 8. klasse på Dybvad Skole fortæller: "at det har været en spændende og anderledes dag, især fordi det ikke er noget, vi kan lave hjemme på skolen".

Dagen er dog andet end sjov og ballade og afspejler fint den måde, vi arbejder på HTX. Der er fokus på projekt- og gruppearbejdsformen, og en stor del af dagens arbejde foregår i gymnasiets laboratorier, hvor kombinationen af teori, det boglige, og det praktiske, eksperimenter, er i højsæde!

Ikke færre end 400 elever fra kommunens 8. klasser er i denne og de næste to uger HTX’ere for en dag. Det er en del af vejledningsforløbet i 8. klasse, at man skal på introforløb på ungdomsuddannelserne.