Legat til lærlingekoordinator i MARCOD

  21/12/15

Metalindustriens Lærlingeudvalgs Jubilæumslegat har tildelt maritim lærlingekonsulent Anette Hermann Sørensen et legat for hendes indsats med lærlinges uddannelse i 6 virksomheder i Frederikshavn og Hirtshals.

Legatet er tildelt på baggrund af det formål i legatets fundats som bl.a. lyder ”Institutioner og personer, der efter legatbestyrelsens vurdering yder – eller er egnet til at yde – en virkningsfuld indsats til gavn for de uddannelsessøgendes kår ….”.

Det er EUC Nord, som har indstillet Anette til legatet, og indstillingen er bl.a. begrundet med, at samarbejdet mellem Anette og EUC Nord har meget stor værdi i forhold koordinationen af lærlingeuddannelser, og at der er en rigtig god dialog om både lærlingenes uddannelse og skoleopholdene.

- Vi opfatter Anettes indsats som overordentlig konstruktiv for alle parter, og Anette viser en oprigtig interesse for alle involverede parter, udtaler vicedirektør Jeanette Ørtoft. Med ansøgningen ville vi gerne sætte ekstra fokus på funktionen, som vi på EUC Nord finder overordentlig værdifuld for både lærlinge, virksomheder og skolen. Vi har på skolen stor gavn af samarbejdet, som også medvirker til, at vi forbedrer vores arbejde med lærlingene og kvaliteten i uddannelserne. Vi vil gerne samtidig udtrykke vores anerkendelse over for de virksomheder, som står bag finansieringen af lærlingekoordinatoren. Det opfatter vi som udtryk for det store ansvar, virksomhederne tager i forhold til uddannelse af faglært arbejdskraft, som vi kommer til at mangle i en meget nær fremtid. De har samtidig fokus på, at lærlingene får den nødvendige støtte i deres lærerperiode, så de får de bedste muligheder for at gennemføre uddannelsen.

- EUC Nord ser gerne, at flere brancher etablerer lignende ordninger og vil gerne støtte op om sådanne forsøg. For os er det vigtigt, at ordningen er funderet i virksomhederne, så den ikke blandes sammen med det fokus, vi på skolerne naturligt skal have.

Lærlingekoordinator er ansat af virksomhederne MAN Diesel og Turbo SE, Vestergaard Marine Service A/S, Hirtshals Yard A/S, Orskov Yard A/S, Soft og Teknik A/S og Mariendal El-teknik A/S og faciliteres af MARCOD. Ordningen dækker uddannelserne smede, skibsmontør, industritekniker samt elektriker. Virksomhedernes mål med ordningen er bl.a. at optimere lærlingeuddannelserne, medvirke til at uddanne dygtige faglærte håndværkere, yde mentorstøtte til lærlingene, og udvikle både dele- og rotationsordninger mellem virksomhederne. Virksomhederne ønsker også at tiltrække flere dygtige unge mennesker til den maritime branche, som giver mange forskellige karrieremuligheder.