Danmarks første maritime projektlederuddannelse

  08/12/15

Danmarks første maritime projektlederuddannelse har succes i Frederikshavn. Indholdet er defineret af de virksomheder, som har behov for at give deres projektledere et kompetenceløft, og EUC Nord, Kompetencecentret, leverer en skræddersyet løsning i samarbejde med Maskinmesterskolen Martec.

Nordjylland og Frederikshavn indtager en solid position i ”Det Blå Danmark”, og udviklingen peger i retningen af, at der inden for de kommende år kan etableres ny arbejdspladser i Det Blå Nordjylland og ikke mindst i Frederikshavn kommune. Forudsætningen er, at kompetenceniveauet matcher væksten; at samspillet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner styrkes, og at udbuddet af uddannelsesaktiviteter baseres på de faktiske og aktuelle behov.

Et godt eksempel er den maritime projektlederuddannelse, der havde sit første hold i december 2014 og ved udgangen af 2015 har haft 80 deltagere. Det er EUC Nord, Kompetencecentret, der udbyder uddannelsen i samarbejde med Martec, og både forarbejde og gennemførelse er et klart udtryk for en fælles vilje til at udnytte vækstmulighederne ved at give centralt placerede medarbejdere som projektlederne et skræddersyet kompetenceløft.

Læs hele artiklen om tilblivelsen af den Maritime Projektlederuddannelse, og den umiddelbare succes uddannelsen har været her >