Fuld fokus på entreprenørskab

  20/11/15

Uge 47 er lig med iværksætteri og entreprenørskab, da ugen både nationalt og internationalt er udråbt som 'Global Entrepreneurship Week'. I den forbindelse afholdte Erhverv Hjørring og Hjørring ErhvervsCenter torsdag arrangementet "Fremtidens værdiskaber! Er det dig?", hvor bl.a. elever fra både hhx og htx deltog.

Fokus var naturligvis rettet mod iværksætteri og entreprenørskab - ikke mindst lokalt i Hjørring Kommune, hvor flere EUC Nord-elever har udmærket sig med spændende innovative produkter og virksomheder. Fx RAA3, butterfly-drengene fra htx der vandt DM i entreprenørskab med deres unikke butterflies i træ.

Derudover deltog også de tidligere hhx-elever Andreas Ydesen og Anders Ulrik Sørensen, der siden handelsgymnasietiden har startet virksomheden Intelligent Marking, hvor drengene har udviklet en højteknologisk GPS-baseret opkridtningsrobot til fodboldbaner ol. Andreas og Anders skulle komme yderligere i fokus til arrangementet, da de vandt Iværksætterprisen 2015 i Hjørring pga. deres seriøse og grundige arbejde med opstart og videreudvikling af deres virksomhed med lyse fremtidsudsigter.

Arrangementet bød derudover på oplæg fra lokale iværksættere og ikke mindst oplæg fra Coolshop-stifter og iværksætter Jacob Risgaard, der gik fra handelsskoleelev med 75% fravær til mangemillionær.

Et utroligt inspirerende arrangement, der forhåbentlig gav blod på tanden til endnu flere af EUC Nords elever.