Demokrati - hvad rager det mig?

  06/11/15

På handelsgymnasiet hhx deltager alle 1. årselever netop nu i projektet ”Demokrati – hvad rager det mig?”, som er et samarbejde mellem Hjørrings ungdomsuddannelser og Hjørring Bibliotekerne.

Mange unge interesserer sig ikke for demokrati. Det er for kompliceret, og de føler ikke, at de kan gøre en forskel. Kort sagt: Demokrati – hvad rager det mig? Projektet har til formål at vende denne udvikling og gøre demokratiet mere forståeligt og involverende, hvorfor der bliver arbejdet med viden og holdninger, der opfordrer til en adfærdsændring hos unge.

Udover handelsgymnasiet hhx, deltager også stx og sosu-uddannelserne i projektet. Undervisningsmaterialet, som er udarbejdet af kommunikationsbureauet By Mathew, sikrer at eleverne får en gennemgang af demokratiets historie og forskellige udformninger. Efterfølgende har eleverne fået indsigt i demokratiets rolle i det moderne samfund, og hvordan det påvirker den enkeltes liv i hverdagen. Derudover har de også arbejdet med argumentationsmetoder, appelformer og retoriske virkemidler, som alt sammen bruges i forbindelse med elevernes konkluderende opgave – at skrive og filme en tale, som uploades til projektets app. De bedste videotaler vil senere blive kåret.

Projektet afsluttes i uge 47, hvor arrangementet ”Ordets magt” afholdes på Hjørring Bibliotek. Her vil der være workshops og inspirerende foredrag for de deltagende elever fra de tre skoler.