Orskov Yard årets læreplads på EUC Nord

  23/10/15

Titlen som Årets Læreplads på EUC Nord går i 2015 til skibsværftet Orskov Yard i Frederikshavn. Indstillingen kommer fra hele 18 skibsmontør- og smedelærlinge fra virksomheden med den simple begrundelse – ”vi har verdens bedste lærested”. I begrundelsen skriver lærlingene bl.a. også:

”Vi bliver uddannet meget bredt og vi får dagligt mange spændende opgaver og stort ansvar. Smedene laver alt fra fundamenter til lamper og skibsmontørerne arbejder både med rør, propeller, truster mv. Vi bliver alle udfordret ved eksempelvis selv at skulle konstruere og lave værktøjer, når vi står og skal løse en opgave, hvor et standardværktøj ikke kan bruges. Dette udfordrer os meget fagligt, og vi bliver trænet i at tænke anderledes og innovativt.”

Det var en tydelig beæret direktør for Orskov Yard, Christina Ørskov, der ved ceremonien torsdag på EUC Nord fik overrakt gave, blomster og diplom af bestyrelsesformand Richard Fynbo.

Hvorfor det netop blev Orskov Yard der løb med årets titel var direktør hos EUC Nord, A. Neil Jacobsen, ikke i tvivl om.

- Det er jo usædvanligt, at vi modtager en indstilling med så mange afsendere. Men det er flot og der var ingen tvivl, da vi skulle finde vinderen. En så stor opbakning til så stor en aftager af lærlinge på EUC Nord er bare noget helt særligt.