Bedste elektrikerlærling i Nordjylland

  08/10/15

EUC Nord vært for regionsmesterskabet i Skills Danmark for elektrikere.

Fem dygtige elektrikerlærlinge fra nordjyske erhvervsskoler deltog tirsdag i regionsmesterskabet for elektrikere på EUC Nord. Vinderen blev Frederik Agesen, Uggerly installation fra Tech College Aalborg, og han går videre til Skills Danmark i Fredericia i januar 2016.

Det var første gang for alle deltagerne at de var med i konkurrencen, men alle gjorde en god figur. Faglærer Morten David fra EUC Nord stod for arrangementet og han var efterfølgende godt tilfreds

- Drengene startede med en times teori-prøve, og det tog lige en værste nervøsitet. Herefter fik de dagens hovedopgave, som varer 6 timer. Opgaven var formet som en ønskeseddel fra en kunde, som skulle omsættes til en elektrikerløsning. Bliver man ikke færdig med opgaven på de 6 timer, så er man ude af konkurrencen. Alle de foreslåede løsninger var udført til tiden og godkendt fra et fagligt synspunkt, fortæller Morten David.

Vinderen Frederik Agesen var naturligvis glad for sejren. Nu står den på træning frem til Skills Danmark i januar, hvor konkurrencen forløber over tre dage og på et betydeligt højere niveau.