Faglig eftermiddag om motivation og mestring

  09/04/15

Den 14. april gæster professor Terje Manger fra Universitetet i Bergen EUC Nord i Hjørring. Terje Mangers besøg er en del af LUL-projektets kompetenceforløb. Blandt resultaterne fra kortlægningsundersøgelsen fra LSP trådte ”motivation” frem som en faktor, der både blev tydelig på elev som på lærerside.

Temaet for eftermiddagen vil være: Elevers motivation og mestring
Terje Manger er dr. philos. og professor i pædagogisk psykologi ved Universitetet i Bergen. Hans forskning og publikationer har særlig været knyttet til kønsforskelle i matematikpræstationer, skolefaglig selvopfattelse, social kompetence, motivation, uddannelse hos indsatte i fængsler og adfærdsproblemer blandt børn og unge. Terje har omfattende erfaring med undervisning og kursusvirksomhed på alle niveauer af uddannelsessystemet og for medarbejdere i børnehave, skole, sundheds- og socialsektoren.

På det faglige arrangement vil Terje i særlig grad have fokus på: ”unges tro på seg selv påvirkes mer gjennom læring og fremgang i det daglige miljøet enn gjennom forsøk på å overbevise dem om at de må tro på seg selv. I skolemiljøet er tilbakemeldingene fra lærerne og jevnaldergruppen avgjørende, og det er ros av det elevene mestrer og ikke av deres personlige kvaliteter som betyr mest for læring, motivasjon og tro på seg” …

Forelæsningen foregår på norsk i Auditoriet på Hestkærvej 30.