- Jobrettet uddannelse
- AMU Transport og logistik
- Auto
- Basis dansk og matematik
- Bygge og Anlæg/ HåndværkerAkademiet
- El-branchen
- Eventbranchen
- Flygtninge/indvandrere
- Fødevarebranchen
- Førstehjælp
- Gaffeltruck / Teleskoplæsser
- IT - PC
- Kompetenceafklaring IKV
- Ledelse og Medarbejderudvikling
- Maritim/Offshore
- Offentlig forvaltning
- Rengøring
- Social- og sundhedsområdet
- Smede-, maskin- og svejseteknik
- Sprogkurser
- Særlig tilrettelagt kursus
- Økonomi/Administration
Åben værksted, levnedsmiddel - pakke 108
Ingen kurser i øjeblikket | |
---|---|
Status | Kontakt skolen |
Fag til kurset:
Skolefagkode: | 40392 |
Varighed | 2 dage |
Timer pr dag: | 7,4 |
Målgruppe
Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Formål
Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidninger i det daglige arbejde, og kan medvirke til at sikre et godt ergonomisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
Indhold
Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde.Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden.Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.
Skolefagkode: | 47397 |
Varighed | 3 dage |
Timer pr dag: | 7,4 |
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere, der er beskæftiget med madproduktion i institutionskøkkener, storkøkkener, kantiner, caféer m.fl.
Formål
Deltageren kan sammensætte ernæringsrigtige måltider ud fra grundlæggende viden om energigivende næringsstoffer og aktuelle, officielle næringsstofanbefalinger. Deltageren kan udarbejde enkle ernæringsmæssige vurderinger på baggrund af beregninger for måltidets indhold af næringsstoffer.
Indhold
Deltageren kan i måltidsplanlægningen sammensætte ernæringsrigtige måltider ud fra grundlæggende viden om energigivende næringsstoffer og officielle ernæringsanbefalinger herfor. Deltageren kan sammensætte måltider ud fra råvarernes indhold af fedtsyrer, kulhydrater og kostfibre samt proteinets biologiske værdi. Deltageren kan foretage enkle ernæringsmæssige vurderinger på baggrund af beregninger af retternes/måltidets indhold af næringsstoffer.
Skolefagkode: | 47673 |
Varighed | 2 dage |
Timer pr dag: | 7,4 |
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod faglærte/ikke-faglærte medarbejdere, der er beskæftiget med madfremstilling i institutionskøkkener, kantiner og lignende.
Formål
Deltageren kan udarbejde menuplaner ud fra normalkost, og kan anvende opskriftskort til tilberedning af forskellige typer af retter. Deltageren kan tilpasse opskriften til forskellige målgruppers behov og ønsker, og kan anrette måltiderne på forskellige energitrin.
Indhold
Deltageren kan udarbejde menuplaner ud fra normalkostens fordeling af fedt, protein, kulhydrat og kostfibre, årstid og målgruppe. Deltageren kan anvende opskriftskort til tilberedning af forskellige typer af retter, og kan tilpasse opskriften til forskellige målgruppers behov og ønsker. Deltageren kan anvende vejledende portionsstørrelser til anretning af måltider på forskellige energitrin.
Skolefagkode: | 47672 |
Varighed | 3 dage |
Timer pr dag: | 7,4 |
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod faglærte/ikke-faglærte medarbejdere, der er beskæftiget med madfremstilling i institutionskøkkener, kantiner og lignende.
Formål
Deltageren kan forarbejde og anvende almindelige råvarer til retter med baggrund i viden om råvarernes anvendelse og optimale forhold for opbevaring. Deltageren kan anvende korrekt grundtilberedningsmetode, håndværktøj og udstyr, og kan sammensætte, anrette og servere måltider og menuer i forhold til årstid, målgruppe og måltidsfordeling.
Indhold
Deltageren kan forarbejde og anvende almindelige råvarer til fremstilling af måltider samt redegøre for råvarernes anvendelse og optimale forhold for opbevaring. Deltageren kan anvende den korrekte grundtilberedningsmetode til fremstilling af måltider. Deltageren kan planlægge enkle måltider og menuer i forhold til årstid, målgruppe og måltidsfordeling. Deltageren kan fremstille, anrette og servere sunde måltider samt anvende korrekt håndværktøj og udstyr.
Skolefagkode: | 42885 |
Varighed | 3 dage |
Timer pr dag: | 7,4 |
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod faglærte og ufaglærte medarbejdere, beskæftiget med madfremstilling i institutionskøkkener, kantiner og catering.
Formål
Deltageren kan fremstille og anrette velsmagende og indbydende måltider ud fra forskellige brugergruppers behov og ønsker. Deltageren kan udarbejde madkoncepter på baggrund af måltidets ernæringsmæssige og sociale betydning for forskellige brugergrupper.
Indhold
Deltageren kan anvende kendskab om forskellige brugergruppers kulinariske traditioner til at udvikle og fremstille velsmagende måltider tilpasset de forskellige brugergruppers ernæringsmæssige behov og ønsker. Deltageren kan fremstille og anrette måltider til forskellige brugergrupper, så maden fremstår indbydende i de rammer, hvor brugergruppen skal indtage maden. Deltageren kan udarbejde madkoncepter til forskellige brugergrupper med udgangspunkt i den enkelte brugers ønsker og valgmuligheder samt måltidets ernæringsmæssige og sociale betydning for brugergruppen.
Skolefagkode: | 47350 |
Varighed | 2 dage |
Timer pr dag: | 7,4 |
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), der er beskæftiget med madfremstilling i storkøkkener, caféer, kantiner og lignende.
Formål
Deltageren kan vurdere råvarer i relation til kvalitet, økologi, sæson og næringsværdi samt opbevare og klargøre den enkelte råvare korrekt. Deltageren kan medvirke ved indkøb og bestilling af råvarer samt kalkulere forbrug og økonomi.
Indhold
Deltageren kan vurdere råvarer, der forekommer i kantine-, cafeteria-, restaurant- og storkøkkener, i forhold til kvalitet, økologi, sæson og næringsværdi. Deltageren kan opbevare og klargøre den enkelte råvare korrekt. Deltageren kan medvirke ved bestilling og indkøb af råvarer samt kalkulere forbrug og økonomi.
Skolefagkode: | 42450 |
Varighed | 10 dage |
Timer pr dag: | 7,4 |
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener og lignende.
Formål
Deltageren kan efter uddannelsen anvende de mest almindelige grundtilberedningsmetoder i institutionskøkkener. Der undervises i grundlæggende ernæringslære, hygiejneregler samt håndtering af de mest almindelige levnedsmidler og anvendelse af elementært storkøkkenudstyr.
Indhold
Deltagerne har indsigt i grundlæggende ernæringslære med hovedvægt på sundheds- og energibegrebet med henblik på madfremstilling i institutionskøkkener. Deltagerne kan anvende de mest almindelige grundtilberedningsmetoder i institutionskøkkener og kantiner og kan arbejde med måltidfordeling og menuplanlægning. Deltagerne får indsigt i de mest anvendelige levnedsmidler med henblik på at kunne opbevare, håndtere og anrette/servere disse. Deltagerne kan efterleve grundlæggende hygiejneregler ved fremstilling af levnedsmidler. Deltagerne kan anvende det mest elementære storkøkkenudstyr og får indsigt i ressourceforbrug ved storkøkkenproduktion.